Nytårs Hilsen og vigtigt brev fra Sundhedsrådet

Så blev vi sendt på en tidlig juleferie, mandag den 20. december 2020, alle klinikker skulle lukkes frem til 3. januar 2021, – som nu er forlænget til den 17. januar 2021.

Historisk set er perioden fra 21. december og tre uger frem til Hellig Tre Konger, tiden hvor der skulle herske julefred. Julefred henviser til at lade stridigheder hvile,til en tid uden stress, hvor man hygger sig med sine nærmeste,i år fik dette budskab en mere nærværende betydning end nogen sinde før i vores tid. Vi skulle samles så få som muligt og så lidt som muligt.

2020 har været et udfordrende år for os alle sammen, hvor den første nedlukning var præget af, usikkerhed angst og stress, er der nu en mere afklaret tilgang til nedlukningen, den kommer i en tid hvor mange alligevel holder lukket, vi kender præmisserne, der gives kompensation (skulle efter sigende blive nemmere at gå til, mere overskueligt og lettere at søge og hurtigere ekspeditionstid) hold øje på virksomhedsguiden.dk.
Mange undres over at vi skal lukke vore klinikker,når nu Fysioterapeuter kan holde åbent, Fysioterapeuter er en del af Sundhedsvæsenet og varetager Samfunds kritiske opgaver og skal derfor holde åbent.

Healer-Ringen har i efteråret arbejdet på at opgradere dokumentationen af de kurser og uddannelser der er indenfor vores område, for at sikre kvalitet og dokumentation til RAB-uddannelserne. Det vil I komme til at høre mere om i det nye år. Vores hjemmeside har været problematisk, vi har fået lavet en ny hjemmeside som snart vil blive præsenteret. Det har været lidt problemer undervejs, da vores “webbmaster” lagde sig med stress i processen. Der er nu lys i tunnelen, så vi krydser fingre på at vi snart er klar med den.

Det var ikke lige den Nytårshilsen jeg havde set frem til at sende til jer, men der er lys forude, vi har passeret vintersolhverv og lyset vender snart tilbage. Hvad der end bringer jer lykke, hvad der end bringer jer smil, hvad der end bringer lys og håb, hvad der end gør Nytåret bedst for lige netop dig. Så ønsker jeg for jer, at I lige netop er omgivet af dette, – i dette Nytår og – denne Nytårsaften.

Mange kærlige tanker og pas på jer derude.

Nana Hellsten
Formand for Healer-Ringen


Brev fra SUNDHEDSRÅDET Update 6 på COVID-19

Overblik over myndighedernes seneste retningslinjer for at hindre spredningen af Covid-19. Stigende smittetal nødvendiggør,at gældende restriktioner forlænges til 17. januar 2021

Overblik over nationale COVID-19-tiltag

“En række nationale tiltag er gældende til og med 28. februar 2021 herunder forsamlingsforbud, påbud om mundbind og visir mv. Desuden forlænges de skærpede nationale tiltag, der har været gældende frem til og med 3. januar 2021, til nu at gælde frem til og med 17. januar 2021. Dermed opretholdes en markant nedlukning af aktiviteter i Danmark.

Dertil kommer en række særlige tiltag, restriktioner og anbefalinger ifm. nytår 2020/2021.

De skærpede tiltag indebærer blandt andet, at elever og studerende som udgangspunkt skal have fjern- og digital undervisning, serveringssteder mv. skal holde lukket for indtagelse på serveringsstedet, ligesom indendørslokaler, hvor der udøves bl.a. kultur- og idrætsaktiviteter, skal holdes lukket. Der opfordres ligeledes til fortsat hjemmearbejde. Udvalgsvarebutikker, som fx byggemarkeder, boligforretninger m.v. skal fortsat holdes lukkede ligesom indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer. Det gælder også for liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, herunder frisører, massører, tatovører, køreskoler m.v.

Butikker, der udleverer pakker, må fortsat gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved e-handel, herunder fyrværkeri.

Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.”

For vores område gælder det at I skal se under Liberale Serviceerhverv, – her står:

“Visse liberale serviceerhverv, hvor den smitteforbyggende afstand ikke kan sikres, – lukkes.” ” Det gælder blandt andet tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører og øvrige lokaler hvor der leveres tjenesteydelser, som efter deres karakter indebærer tæt fysisk kontakt til kunder samt solarier og køreskoler”

https://coronasmitte.dk/nationale-tiltag/nationale-tiltag

Det betyder, at vores behandlere skal holde lukket, og må ansøge om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste,- se Virksomhedsguiden.dk

https://virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/coronavirus o g din virksomhed/

Hold dig til stadighed opdateret:

https://coronasmitte.dk

Du kan kontakte din forening,og du er altid er velkommen til at kontakte SundhedsRådet på skrivtil@sundhedsraadet.dk

Godt Nytår til alle med et håb om et bedre år i 2021.

Mange kærlige tanker og pas på jer derude.

Nana Hellsten
(også) Formand for SundhedsRådet